MUSIKK

THE WAR ON DRUGS slipper ny singel, annonserer nytt album og kommer til Oslo

The War On Drugs annonserte nettopp den etterlengtede nyheten om at I Don’t Live Here Anymore, deres første studioalbum på fire år, slippes 29. oktober via Atlantic Records. 

Dan Slettevolden Juli 2021

Philadelphia-rockerne i The War On Drugs er endelig tilbake med ny musikk. Foto: Shawn Brackbill 

Som en forsmak på hva vi har i vente, har bandet sluppet albumets første låt, singelen «Living Proof». Over nyåret legger Philadelphia-rockerne ut på turne, og 27. og 28. mars spiller de eksklusive konserter på Sentrum Scene i Oslo, skriver Warner Music i en pressemelding. 

I løpet av 15 år har The War On Drugs jevnlig bevist at de er et av dette århundrets beste rockeband, og de mest entusiastiske beskrivelsene utpeker dem til rockens redningsmenn. Frontmann Adam Granduciel har av mange blitt sagt å være den som bærer stafettpinnen videre for Bob Dylan, Bruce Springsteen og et knippe flere av sine klassiske rockehelter.

Bare én måned etter at bandets A Deeper Understanding mottok Grammy for beste rockealbum i 2018, trakk bandets kjerne, Granduciel, bassist Dave Hartley og multiinstrumentalist Anthony LaMarca, seg tilbake til New York for å spille inn nye demoer. Det ble starten på en rekke innspillingsøkter som strakte seg over tre år og syv studioer, inkludert noen av de mest berømte studioene i verden, som Electric Lady i New York og Sound City i Los Angeles.

Albumets åpningsspor «Living Proof» er noe så utypisk som en låt laget i fellesskap av hele bandet, og den bærer tydelig preg av den samme magien man opplever når man ser bandet live. Musikkvideoen, regissert av Emmett Malloy, ble filmet i og rundt det historiske Panoramic Studio på Stinson Beach, med Granduciel vandrende rundt på nærliggende strender, skoger og sletter.

War On Drugs’ 2022-turné tar bandet til noen av de største stedene de noensinne har spilt, inkludert deres første headlining-show på Madison Square Garden, samt Los Angeles’ Shrine Auditorium, Bill Graham Civic Center i San Francisco, og Ryman Auditorium i Nashville, to netter i Chicago Theatre, Metropolitan i Philadelphia, The House of Blues i Boston, og ikke minst kan norske fans se frem til to magiske kvelder på Sentrum Scene i mars 2022.

NY HORISONT

redaksjon@nyhorisont.no

Dette nettstedet er redigert på uavhengig grunnlag, i henhold til de prinsipper som er nedfelt i Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Ny Horisonts egne etiske husregler.

2021 © Ny Horisont

NY HORISONT

redaksjon@nyhorisont.no

Dette nettstedet er redigert på uavhengig grunnlag, i henhold til de prinsipper som er nedfelt i Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Ny Horisonts egne etiske husregler.

2021 © Ny Horisont